Догори
Дати відгук

Названі продукти, які не можна мити перед приготуванням

Це може стати причиною розмноження небезпечних для здоров’я бактерій

2 хв на прочитання23 Вересня 2022, 23:00
Поділитись:

Цілком всі господині знають про те, що перш ніж почати готувати рис, його необхідно ретельно промити в холодній воді. За рахунок цього вдасться видалити надлишки крохмалю. У той же час, є достатньо багато продуктів, які не варто промивати безпосередньо перед приготуванням. Адже це не тільки негативно позначиться на їхньому смаку, але ще й стане причиною розмноження небезпечних для здоров’я бактерій.

До продуктів, які не потрібно мити, варто віднести курку, а також все інше м’ясо. Наприклад, на поверхні курячої тушки можуть бути бактерії, які можуть стати причиною розвитку серйозних захворювань. Досить часто люди стикаються із сальмонелами. Звичайно, вода може змити їх з м’яса, але при цьому бактерії без проблем під час цього процесу розлетяться по всіх поверхнях на кухні. Не стануть винятком не лише раковина та кухонний інвентар, а ще й руки людини, її одяг. Під час приготування сальмонела буде повністю знищена за рахунок гарячої води. Перш ніж приступити до варіння м’яса, необхідно скористатися серветками, щоб видалити м’ясний сік. Після цього руки обов’язково миються милом та гарячою водою.

Багато людей часто споліскують яйця перед тим, як їх розбити або почати відварювати. Вони вважають, що за рахунок цього всередину не потраплять небезпечні мікроби, але це не так. Яєчна шкаралупа має пористу поверхню, тому бактеріям набагато простіше проникнути всередину через пори.

Не потрібно мити гриби або ж тримати їх протягом тривалого часу у воді, адже вони мають губчасту структуру і будуть дуже добре вбирати в себе вологу. Ідеальним варіантом стане швидке ополіскування і потім обсушування за допомогою паперового рушника. Процедура виконується безпосередньо перед приготуванням продукту. Якщо ж помити їх заздалегідь, це призведе до того, що гриби втратять свою еластичність, а також можуть навіть змінити смак.

Цікавим моментом є те, що перед відправкою в окріп макаронів, їх можна промити, щоб видалити надлишки крохмалю. Після варіння макарони будуть промиватись лише тоді, коли людина збирається їх обсмажувати або ж додавати в якийсь салат.

  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Домашній «Анкл Бенс»: смачний салат із кабачків на зиму
1 хв на прочитанняВчора
Суд арештував літак, який колаборант мав передати агресору після захоплення південних областей(ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
Лечо на зиму: рецепт із виноградним соком
1 хв на прочитанняВчора
Пухке та пишне: чим можна замінити молоко під час приготування картопляного пюре
1 хв на прочитанняВчора
«За 3-4 роки після розгрібання завалів зросте кількість захворювань легень»: чи захистить нас від шкоди азбесту законопроект 4142
11 хв на прочитанняВчора
Прицільними обстрілами орки знищили ферму на Запоріжжі – загинуло понад 6 тис. свиней та 1000 нетелів
1 хв на прочитанняВчора
Виходьте на вулицю: чого очікувати українцям найближчими днями від матінки-погоди  
2 хв на прочитанняВчора
Україна отримала національну квоту на вилов риби в Атлантичному океані на 2023 рік
1 хв на прочитанняВчора