Догори
Дати відгук

Названі продукти, які не можна мити перед приготуванням

Це може стати причиною розмноження небезпечних для здоров’я бактерій

2 хв на прочитання23 Вересня 2022, 23:00
Поділитись:

Цілком всі господині знають про те, що перш ніж почати готувати рис, його необхідно ретельно промити в холодній воді. За рахунок цього вдасться видалити надлишки крохмалю. У той же час, є достатньо багато продуктів, які не варто промивати безпосередньо перед приготуванням. Адже це не тільки негативно позначиться на їхньому смаку, але ще й стане причиною розмноження небезпечних для здоров’я бактерій.

До продуктів, які не потрібно мити, варто віднести курку, а також все інше м’ясо. Наприклад, на поверхні курячої тушки можуть бути бактерії, які можуть стати причиною розвитку серйозних захворювань. Досить часто люди стикаються із сальмонелами. Звичайно, вода може змити їх з м’яса, але при цьому бактерії без проблем під час цього процесу розлетяться по всіх поверхнях на кухні. Не стануть винятком не лише раковина та кухонний інвентар, а ще й руки людини, її одяг. Під час приготування сальмонела буде повністю знищена за рахунок гарячої води. Перш ніж приступити до варіння м’яса, необхідно скористатися серветками, щоб видалити м’ясний сік. Після цього руки обов’язково миються милом та гарячою водою.

Багато людей часто споліскують яйця перед тим, як їх розбити або почати відварювати. Вони вважають, що за рахунок цього всередину не потраплять небезпечні мікроби, але це не так. Яєчна шкаралупа має пористу поверхню, тому бактеріям набагато простіше проникнути всередину через пори.

Не потрібно мити гриби або ж тримати їх протягом тривалого часу у воді, адже вони мають губчасту структуру і будуть дуже добре вбирати в себе вологу. Ідеальним варіантом стане швидке ополіскування і потім обсушування за допомогою паперового рушника. Процедура виконується безпосередньо перед приготуванням продукту. Якщо ж помити їх заздалегідь, це призведе до того, що гриби втратять свою еластичність, а також можуть навіть змінити смак.

Цікавим моментом є те, що перед відправкою в окріп макаронів, їх можна промити, щоб видалити надлишки крохмалю. Після варіння макарони будуть промиватись лише тоді, коли людина збирається їх обсмажувати або ж додавати в якийсь салат.

  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Ясла з трьох місяців: в Україні планують зміни в дошкільній освіті
Ясла для дітей від трьох місяців для скорочення декретної відпустки
2 хв на прочитання5 годин тому
Мікропластик і здоров'я: ШІ показав потенційні наслідки
Від жувальної гумки до пакетику чаю: жахливі наслідки мікропластику для здоров'я
2 хв на прочитання6 годин тому
$11 млрд на воду: Україна потребує масштабної реконструкції водопостачання
Україні необхідно $11 млрд на відновлення водопостачання та водовідведення - Шмигаль
2 хв на прочитання10 годин тому
Безпечне відвідування в лікарні: рекомендації Центру громадського здоров'я. Фото: Суспільне Новини
Правила безпечного відвідування пацієнтів у лікарнях
2 хв на прочитання11 годин тому
Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму: які хвороби його супроводжують і чи є між ними зв'язок
4 хв на прочитання21 година тому
Розклад магнітних бур на квітень 2025 – коли чекати найсильніших коливань
2 хв на прочитанняВчора
Скандал у польському МЗС: заступник міністра зізнався в алкоголізмі
1 хв на прочитанняВчора
В Одеській області зростає кількість випадків кору та сказу
2 хв на прочитанняВчора