Лікар-кардіолог перерахувала продукти, здатні знизити рівень «поганого» холестерину та запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Всі вони багаті на клітковину.
Вівсяні пластівці містять не лише клітковину, а й велику кількість антиоксидантів, які покращують стан судин та нормалізують тиск. Також корисні квасоля та бобові, зокрема, нут. Ці продукти багаті на калій і магній.
В одній чашці міститься майже 15 грамів білка, 12 грамів клітковини та чверть вашої добової потреби в залозі", - розповіла лікар.
Крім того, до щоденного раціону слід включити листову зелень. Так, у двох чашках руколи міститься один грам клітковини та всього 10 калорій. Також рукола – джерело бета-каротину, який перетворюється на вітамін А. Ця речовина корисна для зору та імунної системи, покращує стан шкіри.
Також експерт назвала сирі горіхи та насіння та авокадо. Авокадо містить не лише клітковину, а й вітаміни, мінерали, мононенасичені жири.