Догори
Дати відгук

Названі ефективні способи спалювання жиру на животі

Важливо пити достатню кількість води.

3 хв на прочитання04 Червня 2022, 22:46
Поділитись:

Експерти насамперед рекомендують виключити з раціону солодке, солоне та жирну їжу. Варто додати в щоденне меню овочі та фрукти.

Також зазначається, що варто вживати не менше 30 г клітковини на добу. До них відносяться ягоди, квасоля, зелень. Харчування має бути триразовим, при цьому останній прийом їжі повинен бути не пізніше ніж за чотири години до сну.

Важливо пити достатню кількість води та вести активний спосіб життя. Достатньо буде навіть швидкої ходьби від тридцяти хвилин щодня.

Як спалити жир на животі

  • Скоротіть калорії. Основним шляхом до втрати жиру на животі є стійкий дефіцит калорій, тому використовуйте журнал їжі або додаток підрахунку калорій, щоб встановити і точно відстежувати їх споживання.
  • Виміряйте обхват талії. Регулярно фіксуйте окружність талії, обмотуючи рулетку навколо талії трохи вище стегнової кістки. "Зоною небезпеки" для здоров’я є об'єм понад 89 см для жінок та 102 см для чоловіків.
  • Харчуйтеся збалансовано. Ідеальний раціон для втрати жиру на животі включає багаті клітковиною фрукти, овочі та цільні зерна, нежирні білки (курка та індичка) та корисні жири (авокадо, оливкова олія).
  • Зниження споживання цукру. Оскільки цукор пов’язаний зі збільшенням ваги, обмежте оброблені харчові продукти та алкоголь, а газовані напої та соки з високим вмістом цукру замініть альтернативами без цукру, такими як мінеральна вода. 
  • Подумайте про інтервальне голодування. Згідно з дослідженням за 2019 рік, обмеження прийому їжі до 10-годинного(наприклад, з 9 ранку до 7 вечора) може допомогти підтримати втрату вісцерального жиру.
  • Знайдіть фізичну активність, яка вам подобається. Поживна, низькокалорійна дієта в поєднанні з фізичними вправами є найкращим методом зменшення ваги. Зокрема, високоінтенсивні інтервальні тренування (HIIT) особливо добре спалюють калорії, а силові вправи кілька разів на тиждень підтримають м’язову масу. Однак найкращий режим вправ той, який відповідає вашому стилю життя і може залучити вас до 30–60 хвилин активності щодня, незалежено від того чи це швидка прогулянка, їзда на велосипеді чи груповий фітнес.
  • Мінімізуйте стрес. Хронічний стрес вивільняє кортизол – гормон стресу, який може призвести до запалення та збільшення ваги. Знайдіть способи знизити рівень стресу, який відповідає вашому стилю життя, наприклад, гуляйте на природі, практикуйте медитацію, подзвоніть близькій людині або розслабтесь у гарячій ванні.
  • Якісний сон. Нестача сну може завдати шкоди рівню цукру в крові і спровокувати тягу до продуктів з високим вмістом цукру. Це перешкоджає втраті ваги. Старайтесь забезпечити себе 7–9 годинами сну щоночі. 

Дефіцит у 500 калорій на день зазвичай призводить до втрати ваги 450 г на тиждень (1,8 кг на місяць), що є більш стійким результатом, ніж голодування чи жорстка дієта. Щоб відстежувати прогрес, регулярно вимірюйте обхват талії навколо рівня пупка.

До слова, дієтолог розповів про користь коньяку для організму людини.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання38 хвилин тому
Переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання2 години тому
Коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
Синоптики пояснили, коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
1 хв на прочитання3 години тому
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання4 години тому
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині
4 хв на прочитання5 годин тому
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитання5 годин тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання6 годин тому
Україна долучилася до Коаліції високих амбіцій щодо припинення забруднення пластиком
2 хв на прочитання7 годин тому