Догори
Дати відгук

Назвали найбільшу небезпеку «британського» коронавірусу для українців

Вірус надзвичайно заразний, а ще страх перед ним змушує людей зловживати антибіотиками.

2 хв на прочитання29 Березня 2021, 12:16
Мутований коронавірус, який отримав назву «британського», вкладає українців у реанімації в рази швидше за китайського попередника Мутований коронавірус, який отримав назву «британського», вкладає українців у реанімації в рази швидше за китайського попередника
Поділитись:

«Британський» мутований коронавірус найбільш небезпечний тим, що вражає людей не в натовпі. Для того, аби заразитися, досить постояти на вулиці в компанії трьох людей, один із яких — носій коронавірусу, застерігає лікарка Світлана Гук.

«Новий штам справді агресивніший, він швидше проникає крізь наші біологічні бар'єри, та й розвивається значно стрімкіше. Агресивність штаму буде визначатися умовно. Якщо для попереднього штаму потрібно було сто вірусних частинок, щоб потрапити в організм і викликати захворювання, то зараз потрібно п’ять вірусних частинок», — каже Катерина Гук. 

Лікарка пояснює на прикладі, в чому небезпека для українців нового мутованого виду коронавірусу. Раніше заразитися можна було у гурті з 10 чоловік, де один був хворий, а всі інші не дотримувалися маскового режиму. Тепер для цього достатньо невеликої компанії із трьох людей, один із яких — носій коронавірусу.

Понад те, підхопити новий ковід можна не тільки в тісному приміщенні, яке погано провітрюється, але й на свіжому повітрі. Для цього цілком придатна черга за вуличною їжею або автобусна зупинка.

Ще одна таємна загроза, яку несе коронавірус, — це шкода від антибіотиків, які українці почали вживати в неконтрольованих об'ємах. 

«Слово «пневмонія» діє так — людина відключається та йде в аптеку за антибіотиками. Але це не та пневмонія. У разі COVID-19 антибіотики показані лише за наявних бактеріальних ускладнень. Чомусь віра в антибіотики страшна. Якщо не призначили антибіотик, люди вважають, що їх не лікують», — каже Катерина Гук.

Попереджає, що самовільне та неконтрольоване вживання антибіотиків може призвести до серйозних ускладнень зі здоров'ям. Починаючи від проблем із серцево-судинною системою й закінчуючи тим, що кишківник може припинити свою роботу. 

Як стало відомо раніше, в Індії виявили досі невідомого «брата» COVID-19. Відомо, що мутований вірус надзвичайно заразний, але не підвищує смертність серед інфікованих.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.