Догори
Дати відгук

Навколо мисливського законопроєкту знову вчинився скандал: подробиці

Все через те, що парламентарі хочуть дозволити офіційно відстрілювати борсуків.

1 хв на прочитання04 Березня 2021, 17:00
Народні депутати хочуть узаконити відстріл борсука Народні депутати хочуть узаконити відстріл борсука
Поділитись:

Законопроєкт про мисливство, який був винесений на порядок денний на поточному пленарному тижні у ВРУ, не допомагає зберегти дику природу, а навпаки лобіює знищення деяких видів тварин. Про це на особистій Facebook-сторінці повідомив журналіст Василь Апасов.

Його увагу привернув законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері мисливського господарства, полювання та запобігання незаконному полюванню». 

«У законопроєкті купа інформації нібито про угіддя для полювання, і плати за це. Але у порівняльній таблиці, в статті 16, у лімітах і нормах використання мисливських тварин, у кампанію розстрільних білок і ондатр, додали борсука», — написав Апасов.

За словами журналіста, він ще може припустити, що в деяких тварин занадто розширюється популяція й іншого виходу немає, як дозволити відстріл. Але, додає Апасов, він не бачив новин про те, що дикі борсуки вийшли в міста до людей, забиралися в оселі та крали їжу, а, може, й гроші з коштовностями.

«Я просто вирішив показати, якою насправді *** займаються депутати, замість того, щоб вирішувати важливі для всіх питання. У нас же головна проблема «борсуки і дороги», — підсумував журналіст.

До слова, законотворчі баталії навкруг мисливства не вщухають ще з осені минулого року. Варто згадати лише те, що шкуродерний «проєкт Литвиненка» хотіли узаконити під обгорткою Концепції розвитку мисливства. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.