Навіщо в каву додають сіль і трохи масла – і справа не лише у смаку

1 хв на прочитання09 Березня 2023, 15:10

Така кава здатна покращити стан здоров’я

Багато хто з нас додає у каву різні компоненти, щоб поліпшити смак або урізноманітнити його.

Так, наприклад, традиція додавати в каву трохи солі прийшла до нас із африканських країн, де через незадовільну якість води в чашку кави всипали трохи солі.

Сіль має дезінфікуючий ефект, а також нейтралізує жорсткість води.

Але гурмани полюбили смак кави з сіллю за те, що в ній немає гіркоти, та й смак напою зовсім інший.

Що ж до додавання масла, то такий напій допомагає взяти під контроль почуття голоду. Завдяки цьому можна обійтися без повноцінного прийому їжі протягом кількох годин.

Така кава здатна покращити стан здоров’я та позбавити від почуття втоми. Саме каву з додаванням маленького шматочка масла вибирають ті, хто намагається скинути зайву вагу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: