Навіщо треба їсти буряк і в чому його користь

2 хв на прочитання29 Грудня 2021, 06:50

Варений буряк також називають легким антидепресантом.

Буряк — овоч, який або люблять, або на дух не переносять. І якщо з любов'ю зрозуміло, то неприйняття буряка, на наш погляд, пов'язано з тим, що в наших краях люди вживають його, як правило, лише у вареному вигляді, пише Обозреватель.

Тим часом буряк можна смажити, варити, запікати та їсти в сирому вигляді, можна готувати з нього салати, запіканки та пироги, можна їсти як сам плід, так і зелене листя: бурякове бадилля називається мангольд і в усьому світі його використовують як листя для салату.

Навіщо треба додати цей овоч до свого щоденного раціону?

По-перше, буряк містить практично весь набір вітамінів і мінералів, які зберігаються навіть за термічної обробки. Саме тому «бурячок» корисний абсолютно в будь-якому вигляді: хоч у сирому, хоч вареному, хоч печеному або смаженому. По-друге, є купа інших плюсів. Буряк можна смажити, варити, запікати та їсти у сирому вигляді.

Варений буряк також називають легким антидепресантом: овоч відомий своєю заспокійливою дією, тому його рекомендують їсти людям, які живуть у постійному стресі.

Крім того, буряк допомагає поліпшити сексуальне життя: коренеплід містить речовини, які підвищують рівень тестостерону у чоловіків. Ну, а про те, що буряк має проносний ефект, думаємо, говорити не треба: це давно відомий факт.

Буряк рекомендують включати в меню людей, які бажають скинути декілька зайвих кілограмів: у 100 грамах продукту міститься лише 50 кілокалорій. Дієта на вареному буряку допомагає не лише скинути вагу, а й налагодити процеси травлення в організмі.

До слова,   американські вчені створили вакцину проти всіх штамів коронавірусу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: