Навантаження на підшлункову: з чим і чому не можна їсти сир

1 хв на прочитання27 Квітня 2023, 22:51

У сирі міститься до 50% жирів

Здоров'я підшлункової залози залежить від того, що і як ми їмо. Для нашої підшлункової небезпечний раціон, який насичений жирами.

І справа не тільки в жирному м’ясі, тістечках, салі, а й у звичайному сирі. Хоча багато залежить від того, як його вживати.

Багато хто з нас не уявляє сніданку або перекушування без чаю з хлібом, маслом та сиром.

У сирі міститься до 50% жирів, а якщо він ще вживається разом із хлібом та вершковим маслом, то навантаження на підшлункову залозу зростає у кілька разів.

Вся річ у тому, що жир пригнічує виділення відповідних шлункових соків необхідних для засвоєння білків, які є у сирі. Присутність жиру у шлунку зменшує виробництво травного соку. Тому масло та сир краще не вживати разом.

Також краще не вживати в один прийом їжі м’ясо та сир.

Але це не означає, що потрібно повністю відмовитись від сиру. Просто постарайтеся робити бутерброди без масла.

А взагалі сир відмінно поєднується з фруктами, а особливо виноградом. М’які сири з солодкуватим смаком чудово доповнять яблуко, ківі і навіть полуницю.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: