Відчуття постійного голоду, якщо, звичайно, воно не пов'язане з недоїданням, може пояснюватися різким падінням рівня цукру в крові незабаром після прийому їжі. Якщо це відбувається, така людина на хвилі голодних спазмів відчуває потребу з'їсти ще, тому вона споживає сотні зайвих калорій щодня. До такого висновку прийшли британські вчені. Повідомляє The Daily Mail.
Дослідники з Королівського коледжу Лондона зібрали інформацію за показниками рівня цукру в крові й іншими даними від більш ніж 1 000 осіб, які проходили через стандартні сніданки та інші прийоми їжі.
Було встановлено, що зниження рівня цукру в крові після отримання їжі пояснює, чому деякі люди не можуть схуднути, хоча навіть дотримуються дієти з обмеженням калорій. Ті пацієнти, яки мали значне падіння рівня цукру в крові були на 9% більше голодними й чекали на 30 хвилин менше, в порівнянні з іншими учасниками спостережень, перед тим, як знову поїсти.
Автори дослідження вважають, що більш глибоке розуміння метаболізму людини вкрай важливо при плануванні дієти й в управлінні власним здоров'ям. Отже, людям потрібно вживати продукти харчування, які не будуть приводити до різких стрибків і різких падінь цукру в крові. Тому людям, які не можуть схуднути навіть додержуючись суворої дієти та фізичних вправ, науковці радять звернутися до дієтолога. Він допоможе підібрати оптимальне харчування для зниження ваги.
Тим часом імунолог пояснила, як впливає потепління на стан здоров'я людей.