Догори
Дати відгук

Науковці назвали неочікуваний спосіб продовжити життя

Спів благотворно впливає на здоров'я і покращує психічний і фізичний стан. У зв'язку з цим дослідники заявили, що це заняття сприяє збільшенню тривалості життя.

1 хв на прочитання20 Грудня 2020, 15:55
Поділитись:

Британські вчені з Єльського університету провели дослідження спільно з колегами з Гарварду і розкрили ще один несподіваний спосіб продовжити життя людини. Про це пише Express.

За їхніми даними, спів благотворно впливає на здоров'я і покращує психічний і фізичний стан. У зв'язку з цим дослідники заявили, що це заняття сприяє збільшенню тривалості життя.

Крім того, спів знижує ризик розвитку деменції і хвороби Альцгеймера. Також цей процес благотворно впливає на мозок, оскільки забезпечує надходження більшого обсягу кисню. Завдяки цьому методу також можна знизити кров'яний тиск і запобігти симптоми депресії або ж усунути їх.

Стверджується, що, коли людина виконує улюблені пісні, в організмі виділяються ендорфіни - вони ж підвищують настрій, і люди відчувають себе щасливішими. При цьому, відзначають фахівці, ніякі вокальні здібності не важливі, так як спів в будь-якому його виконанні позитивно впливає на загальний стан.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost