Натуральні засоби для боротьби з ожирінням печінки
Ряд деяких натуральних засобів ефективний в боротьбі з ожирінням печінки.
Існують натуральні, природні засоби, які допомагають лікувати захворювання печінки. З ожирінням органу ефективно борються вітамін С, глутатіон, куркумін і інші природні речовини, знайти які можна в продуктах.
За даними видання Nutrients.News, ряд деяких натуральних засобів ефективний в боротьбі з ожирінням печінки.
Силімарин. Активна речовина розторопші сприяє детокс печінки, зменшує окисне пошкодження, викликане вільними радикалами, бореться із запаленням. Дослідження показали, що силімарин регулює жировий обмін, знижує ріст ракових клітин, збільшує виживаність у людей з онкологічним діагнозом печінки. Дане натуральне засіб також бореться з резистентність до інсуліну, допомагаючи запобігти діабету, загрозливий її здоров'ю, має властивість звертати назад збиток, викликаний вживанням алкоголю.
Куркумін. Дослідження показали, що компонент куркуми зменшує кількість жирів і запалень в печінці, сприяє виробленню жовчі і очищенню.
Вітамін С. Будучи потужним антиоксидантом, підсилює імунну систему, захищає печінку від пошкоджень, викликаних вільними радикалами, допомагає зменшити накопичений жир. Кращі джерела цього натурального кошти, що бореться з ожирінням печінки, - різні види капусти, цитрусові, ківі, перець, картопля, томати, хурма.
Глутатіон. Основний антиоксидант в організмі, головний борець з токсинами. Але його рівень знижується з віком і при хронічних захворюваннях. Збільшити вміст речовини допомагає вживання продуктів з високою концентрацією амінокислот цистеїну, гліцину та глутамінової кислоти, які є будівельними блоками глутатіону. До них відносяться спаржа, авокадо, броколі, брюссельська капуста, яйця, часник, зелений чай, шпинат.
Альфа-ліпоєва кислота. Водорозчинне витаминоподобное з'єднання підсилює дію глутатіону, сприяючи кращої нейтралізації і видалення токсичних важких металів. Також даний засіб може зменшити рубці, пов'язані з пошкодженням печінки. Його найкращим джерелом є яловичина, віддавати перевагу слід нежирні сорти.
Більше новин читайте на GreenPost.