В Україні у квітні зросли ціни на м’ясо та сало. Подешевшала лише курятина. Порядок цін повідомили аналітики Асоціації “Свинарі України” (АСУ), пише agronews.ua.
Середня вартість свинини в магазинах подорожчала у порівнянні з березнем на 4-10 грн. Зокрема, вартість свинячої грудинки злетіла зі 102,16 грн/кг до 106,95 грн/кг, лопатки з 111,16 грн/кг до 117,44 грн/кг, ошийка із 150,39 грн/кг до 158,44 грн /кг, ребер із 118,07 грн/кг до 119,28грн/кг, а шашлику із 136,72 грн/кг до 144,63 грн/кг.
Ціни в супермаркетах трохи дешевші за базарні. Кілограм свинячої грудинки обійдеться в 99-120 грн, свиняча лопатка продається за ціною 115-123 грн/кг, ошийок – 159-185 грн/кг, ребра – 118-125 грн/кг, а кілограм шашлику можна купити за 140-149 грн.
Яловичина і качка зараз коштують найдорожче серед всього м’яса. Кілограм яловичини за місяць зріс на 2,25% – до 316,6 грн/кг, м’ясо качки подорожчало на 1,3% – до 213,5 грн/кг.
Куряче стегно у квітні подешевшало з 99,77 грн/кг до 89,90 грн/кг, гомілка з 68,43 грн/кг до 62,90 грн/кг. А ось куряче філе, яке у березні коштувало 120,47 грн/кг, зараз можна купити за 114,90 грн/кг.
Щодо цін на сало, то тут теж спостерігається стрибок. Так, у середньому кілограм коштує від 159 до 170 грн.