Наслідки катастрофічні: тривають пожежі на заповідних територіях України

1 хв на прочитання02 Жовтня 2024, 18:40
Тривають пожежі на заповідних територіях України. Фото ілюстративне

Працівники нацпарків продовжують чергування

Так, на території нацпарку «Святі гори» триває пожежа на площі 20 га, яка перекинулася з лук громади, яка межує з національним парком. Триває ліквідація пожежі, працівники парку цілодобово чергують на місці задля попередження виникнення нових осередків вогню та запобіганню його поширення. Ворог здійснив атаку касетними бомбами, пише Міндовкілля. 

30 вересня на території нацпарку «Пирятинський» було локалізовано пожежу на 20 гектарах  водно-болотних угідь парку силами ДСНС, державною охороною парку, лісників. Пожежа сталася внаслідок падіння ворожого БПЛА. Тління торфу продовжується.

Також 30 вересня сталася пожежа на територіях нацпарків «Слобожанський» та «Гетьманський» внаслідок збройної атаки ворога. Пожежі локалізовано силами ДСНС, державною охороною та лісівників.

Зараз працівники нацпарків продовжують чергування по виявленню вогнищ пожежі, також здійснюється розрахунок розміру збитків від пожежі.

Катастрофічні наслідки — це випалений ліс, земля, знищені місця проживання тварин, птахів та комах. Це наслідки військової агресії ворога, який вбиває все живе і має відповісти за вчинені злочини!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: