Деякі продукти можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю, якщо вживати їх на голодний шлунок. Дієтолог Ганна Білоусова назвала продукти, які не слід їсти натще, щоб уникнути захворювань травної системи.
Багато хто не може уявити свій ранок без чашки ароматної кави. Про шкоду та користь цього напою точаться суперечки, проте одне ясно напевно — каву не можна пити на голодний шлунок.
Річ у тім, що кава досить міцний і калорійний напій, здатний не лише зменшити апетит, та й вплинути на рівень глюкози в крові. Інша річ – випивати чашку чорної кави вже після сніданку. У цьому випадку напій, що бадьорить не завдасть шкоди організму.
Вживання зранку солодкої газованої води — прямий шлях до гастриту та виразки. Дієтолог розповіла, що цей напій негативно впливає на організм людини, оскільки викликає гикання та відрижку.
Відповідно до рекомендацій дієтолога, слід виключити з ранкового раціону гострі приправи та соуси. Ці, здавалося б, невинні прянощі збільшують ймовірність розвитку гастриту та виразки. Спеції зустрічаються в таких ранкових стравах, як бутерброди з гострою гірчицею, хроном або часниковою приправою.
Пити соки з цитрусових теж слід правильно, зазначила лікарка. Якщо пити напої натщесерце, вони можуть нашкодити вашому організму, особливо це стосується покупних соків, у складі яких величезна кількість цукру. Інша справа – свіжі соки, багаті на клітковину та антиоксиданти. Однак навіть такі натуральні напої слід вживати з повноцінним сніданком, інакше вони можуть спричинити подразнення та біль у шлунку.