Догори
Дати відгук

Нардепи збільшили покарання для педофілів та виробників дитячої порнографії

За сексуальні домагання до дітей, яким не виповнилося 16, злочинцям загрожує до трьох років в'язниці, а за примусове втягнення неповнолітніх до виготовлення порно нелюдам світить до 12 років позбавлення волі

3 хв на прочитання18 Лютого 2021, 19:38
Верховна Рада збільшила покарання для педофілів Верховна Рада збільшила покарання для педофілів
Поділитись:

Верховна Рада посилила кримінальну відповідальність за сексуальну експлуатацію дітей, придбання і зберігання дитячої порнографії. За відповідний закон № 3055 проголосували 322 нардепів. Повідомляє пресслужба парламенту.

У пояснювальній записці до нього вказується, що, за результатами дослідження Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Україна входить у п'ятірку країн — найбільших виробників дитячої порнографії та в десятку "лідерів" з її поширення.

Так, з-поміж опитаних неповнолітніх осіб 14-18 років 11% відповіли, що показували свої оголені тіла; 7,8% – займалися сексом за певну плату; 3,2% – погоджувалися сфотографуватися або знятися у фільмі в оголеному вигляді. Результати дослідження "Комплексна оцінка масштабів продажу дітей, дитячої проституції й порнографії в Україні" були оприлюднені у 2010 році.

Законом Кримінальний кодекс України доповнено статтею 156-1 "Домагання дитини для сексуальних цілей". Статтею передбачено, що пропозиція зустрічі, зроблена повнолітньою особою, у тому числі з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем або технологій, особі, яка не досягла шістнадцятирічного віку, з метою вчинення стосовно неї будь-яких дій сексуального характеру або розпусних дій, у разі якщо після такої пропозиції було вчинено хоча б одну дію, спрямовану на те, щоб така зустріч відбулася, — карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Пропозиція зустрічі неповнолітній особі з метою втягнення її у виготовлення дитячої порнографії, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Такі ж дії вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або щодо малолітньої особи караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Також Кримінальний кодекс доповнено статтями 301-1 і 301-2.

Зокрема, статтею 301-1 передбачено, що умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій, або умисне її придбання, або умисне зберігання, ввезення в Україну, перевезення чи інше переміщення дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження караються арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк від двох до шести років.

За ввезення в Україну дитячої порнографії з метою збуту чи розповсюдження або її зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

А за виготовлення, розповсюдження, збут дитячої порнографії або примушування неповнолітньої особи до участі у створенні дитячої порнографії караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Статтею 301-2 ККУ передбачено за проведення видовищного заходу сексуального характеру, у тому числі з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем або технологій, у якому залучино неповнолітню особу, позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

Відвідування видовищного заходу сексуального характеру з метою його перегляду, у тому числі з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем або технологій, в якому завідомо для відвідувача задіяно малолітню чи неповнолітню особу, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Втягнення неповнолітньої особи до участі у видовищному заході сексуального характеру, що проходить, у тому числі з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем або технологій, або примушування неповнолітньої особи до участі у такому заході з використанням обману, шантажу, уразливого стану особи або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, – караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Нагадаємо, на Одещині будуть судити педофіла-директора дитбудинку.

Тим часом в Одесі впіймали нелюда, який кілька років гвалтував дружину та неповнолітніх доньок (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитання17 хвилин тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання3 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання8 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання9 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost