Догори
Дати відгук

Нардепи вимагають від Генпрокуратури покарати серійного вбивцю собак Святогора

Народні депутати-зоозахисники просять Генпрокуратуру оскаржити виправдальний вирок догхантеру в апеляційному суді.

2 хв на прочитання21 Січня 2021, 13:38
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Народні депутати України — члени МФО «Гуманна Країна» звернулися до Генерального прокурора України Ірини Венедіктової з вимогою подати апеляцію на вирок суду, який виправдав догхантера Святогора. Про це на сторінці у Facebook повідомила нардеп Юлія Овчинникова. 

У звернені йдеться про те, що 18 січня Шевченківський районний суд м. Києва виправдав Олексія Святогора, який публічно заявляв, що вбив приблизно тисячу безпритульних собак і пропагував у соціальних мережах і засобах масової інформації культ насильства та жорстокості щодо бездомних тварин.

Уникнення відповідальності за скоєння злочинів нівелює зусилля Верховної Ради України та зокрема народних депутатів України — членів МФО «Гуманна країна» щодо захисту тварин від жорстокого поводження, впровадження європейських цінностей і гуманного ставлення до тварин.

Нагадаємо, що 43-річний киянин Олексій Святогор власноруч знищив приблизно тисячу бездомних собак. Та ще й поділився цим досвідом у численних відео й аудіо, адже свого часу був доволі частим гостем на радіо й ТБ.

У 2016 році обвинувачення догхантерові висунули за  статтею 300: «ввезення в Україну творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні».

Максимум, який «світив» Святогорові за цією статтею, — три роки позбавлення волі плюс позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зоозахисників цей факт обурив, адже притягнути чоловіка до відповідальності слід було, як мінімум, за жорстоке поводження з тваринами. 

Як ми інформували своїх читачів раніше, Шевченківський суд розмістив пояснення виправдання догхантера Святогора. Стверджують, що чоловік не причетний до монтажу та збуту відео, яке пропагує насильство над тваринами. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Антиоксидант довголіття Корисні продукти Молодість
Вчені назвали продукти, які містять "антиоксидант довголіття"
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Важкохворі рідше помирають і швидше одужують: науковці назвали нові переваги чищення зубів
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне
У Литві пацієнтам почали виписувати рецепти на кроки
1 хв на прочитання7 годин тому
Шкідливі Продукти Попереджають лікарі Фітнес Схднення
Сім "здорових" продуктів, які насправді шкідливіші за цукерки
4 хв на прочитання8 годин тому
Смертність серед дітей сягає 10 % — спалах нового штаму віспи мавп турбує ВООЗ
4 хв на прочитання9 годин тому
Туреччина заявляє права на денер-кебаб у ЄС — Німеччина проти
1 хв на прочитання10 годин тому
Олімпіада-2024: де дивитися відкриття церемонії, яка пройде сьогодні
1 хв на прочитання11 годин тому
ООН реєструє все більше нових випадків ВІЛ-інфекції у Східній Європі та Центральній Азії. Україна посідає особливе місце
2 хв на прочитання12 годин тому