Догори
Дати відгук

Нардепи ухвалили виплату карантинних компенсацій підприємцям і працівникам

Відповідне доручення Кабміну та Раді раніше дав Володимир Зеленський

1 хв на прочитання30 Березня 2021, 18:15
Нардепи ухвалили виплату карантинних компенсацій підприємцям і працівникам Нардепи ухвалили виплату карантинних компенсацій підприємцям і працівникам
Поділитись:

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, який забезпечить фінансову підтримку підприємців і найманих працівників, які припинили роботу в регіонах «червоної» зони карантину. За закон № 5300 проголосували 307 народних депутатів за необхідного мінімуму 226 голосів.
Як зазначила заступник керівника офісу президента України Юлія Свириденко, закон передбачає фінансову підтримку фізичних осіб — підприємців і найманих працівників, види діяльності яких будуть обмежені через те, що певна територія буде віднесена до «червоної» зони відповідно до постанови Кабінету Міністрів.
«Законопроєктом пропонується допомога з двох джерел. Перший — це державний бюджет, це гарантована сума 8 тисяч гривень. Друге джерело — коштом місцевих бюджетів виключно в розмірі, який визначається рішенням місцевих рад із місцевого бюджету», — сказала вона.
Вона нагадала, що наприкінці минулого року подібну допомогу отримали 500 тисяч найманих працівників і підприємців, які подавали заявки на порталі «Дія». Такий же механізм передбачається і зараз. Також Свириденко підкреслила, що Кабмін уже готується до проведення платежів, тому затримок виплат не буде.

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв підприємцям подвійну компенсацію за закриття під час жорсткого карантину (відео). Центральна влада додасть 100 % до запропонованих виплат місцевих бюджетів громадянам і бізнесу, постраждалим через локдаун.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost