Заправка для борщу значно скорочує час приготування улюбленої страви, надаючи їй насичений аромат і класичний смак. Ця заправка може зберігатися довгий час, навіть протягом року.
НА 5 Л
Буряк і моркву натираємо на крупній тертці.
Цибулю, солодкий і гострий перець ріжемо шматочками.
Часник подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.
Томати за допомогою блендера перетворюємо в пюре.
Порада: якщо не любите шматочки томатної шкірки, попередньо зніміть її перед подрібненням.
Пасеруємо цибулю на рослинній олії до прозорості – близько 10 хвилин.
Додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості моркви, 5 хвилин.
Додаємо буряк, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
Вливаємо томатне пюре, перемішуємо, додаємо сіль, перець, паприку, цукор, оцет. Добре вимішуємо і додаємо часник.
Тушкуємо масу після закипання 40 хвилин.
Розкладаємо масу в стерилізовані, сухі баночки і закручуємо кришками. Беріть баночки порційні, щоб 1 баночка йшла на 1 каструлю борщу.
Охолоджуємо банки, ставимо на зберігання в підвал або в комору. Таку заготовку можна їсти замість салату, просто додавши подрібненого свіжого часнику і зелені.
Більше новин читайте на GreenPost.