Щоб приготувати таку ікру, слід докласти трохи зусиль, але взимку, відкривши банку, ви неодмінно подумаєте, що воно було того варте.
Інгредієнти на 5 л ікри:
баклажани — 2 кг;
сіль — 5 ст. л.;
вода — 3 л;
цибуля — 1 кг;
перець солодкий — 1 кг;
гострий перчик — 2 шт.;
морква — 1 кг;
помідори — 1,5 кг;
рослинна олія — 350 мл;
цукор — 1 ст. л.;
оцет (9 %) — 3 ч. л. або за смаком.
Приготування.
Вимити баклажани та нарізати маленькими кубиками.
Додати сіль і залити водою. Залишити на 40 хв.
Цибулю нарізати дрібними кубиками. Також нарізати солодкий перець. Гострий перець порубати. Моркву натерти на середній тертці. Помідори нарізати кубиком. Баклажани промити від солі та віджати.
Обсмажити баклажани на невеликій кількості олії та викласти у велику каструлю. Далі обсмажити окремо цибулю, моркву, солодкий перець, помідори. Все додати у каструлю.
Перемішати. Додати гострий перець, сіль і цукор. Поставити каструлю на вогонь і варити, періодично помішуючи, 40 хв.
За 10 хв. до закінчення додати оцет.
Розлити по стерилізованих банках, закрутити.
Також ми публікували рецепт смачного томатного соусу на зиму.