Догори
Дати відгук

Найкращі сусіди для лілії

Це справжні квіткові аристократи, які гарно поєднуються з різноманітними рослинами, утворюючи неймовірні композиції.

1 хв на прочитання13 Лютого 2024, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Унікальний світ квітів і рослин у ландшафтному дизайні завжди створює неповторну гармонію і привабливість. При створенні квіткових композицій важливо враховувати не лише красу окремих видів, а й їхню взаємодію та сумісність. У цьому контексті лілії виявляються справжніми квітковими аристократами, які гарно поєднуються з різноманітними рослинами, утворюючи неймовірні композиції. Деякі рослини стають найкращими сусідами для лілій, підкреслюючи їхню вишуканість і красу, а також сприяючи оптимальному розвитку. Телеграм-канал «Садівник» розповідає про деякі з них.

Лілії — рослини з великим листям і розлогими стеблами. На їхньому тлі рожеві чи червоні квіти виглядатимуть приголомшливо.

Для жовтих бутонів гармонійним поєднанням буде комбінація з рододендроном, магонією, бруслиною. З вічнозеленими культурами лілії досить часто є сусідами. Садівники поєднують ці несхожі рослини через те, що лілія на їхньому тлі виглядає красивіше і витонченіше.

Гармонійний ансамбль у лілії виходить із дельфініумами, астільбами та півонією. Правильно підібравши сорти та відтінки, можна створити ніжну й романтичну ауру в саду, де можна вдало змішати квіткові аромати.

А ще хоста, лілійник і дзвіночок, висаджені поряд із лілією, перешкоджають пересиханню землі, адже ліліям не подобається пересушений ґрунт.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.