Догори
Дати відгук

Найкраща заготовка із солодких перців на зиму

Взимку розлітається першим!

1 хв на прочитання15 Жовтня 2023, 21:12
Поділитись:

Смак — неможливо від банки відірватися, не кажучи вже про аромат. Взимку розлітається першим!

Продукти:

  • Болгарський перець (червоного кольору) – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 10 зубців
  • Перець чилі – 1 шт
  • Олія – 250 мл
  • Яблучний оцет – 100 мл (можна півсклянки соку лимона)
  • Цукор – 1 ст. ложечка
  • Сіль за смаком

Як приготувати заготовку із солодких перців на зиму:

Викладаємо болгарський перець на лист і запікаємо при температурі 200 градусів.

Потім складаємо перець у поліетиленовий пакет та краї загортаємо. Нехай пропариться у пакеті кілька хвилин, щоб потім Вам легше було відокремити шкірку. Дістаньте насіння.

Цибулю нарізаємо півкільцями та підсмажуємо на сковороді, у невеликій кількості олії, до золотистого кольору.

Пропускаємо через м’ясорубку запечений перець, часник, перець чилі та підсмажену цибулю. Перекладаємо все в глибокий казан, додаємо масло, посолимо до смаку і додаємо цукор, після чого відправляємо це все на вогонь.

Доводимо до кипіння і нехай покипить 10 хвилин. Обов’язково перевірте на сіль і доведіть до смаку.

Добре перемішайте і як тільки закипить знову, розлийте по стерилізованих банках. Закатайте кришками та залиште їх до повного остигання.

Накривати ковдрою або ще чимось не потрібно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.