Догори
Дати відгук

Нафтогаз залучив міжнародного інвестора для збільшення видобутку газу на виснажених родовищах

Група "Нафтогаз" за результатами відкритого конкурсу залучила міжнародну компанію Expert Petroleum до збільшення видобутку вуглеводнів на родовищах АТ «Укргазвидобування» в Західній Україні

2 хв на прочитання21 Квітня 2020, 15:27
pixabay pixabay
Поділитись:

Група "Нафтогаз" за результатами відкритого конкурсу залучила міжнародну компанію Expert Petroleum до збільшення видобутку вуглеводнів на родовищах АТ "Укргазвидобування"  в Західній Україні.

Як йдеться у заяві  на сайті "Нафтогазу", у перші п'ять років співпраці західний партнер зобов’язався інвестувати близько 1 млрд грн (близько $30 млн за прогнозним курсом) в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури, а також, потенційно, здійснити додаткові інвестиції у подальшому.  

"Укладена угода передбачає найбільші іноземні інвестиції в газовидобування України за останні 5 років. Вони підуть на розвиток тих невеликих і виснажених родовищ, на які в "Нафтогазу" немає достатньо власних ресурсів в умовах значного падіння цін на енергоресурси", – йдеться в повідомленні з посиланням на слова виконавчий директора з трансформації групи «Нафтогаз» Отто Ватерландера.

Зазначається, що партнерство між "Нафтогаз" і Expert Petroleum дозволить отримати додатково як мінімум 300 млн куб. м газу на 13-ти малих родовищах у Західній Україні впродовж п'яти років.

За розрахунками компанії, інтенсифікація робіт, збільшення податків та інших бюджетних відрахувань партнерства дозволить акумулювати понад 4 млрд грн до ВВП України та Львівської області.

Контракт між Expert Petroleum та «Укргазвидобуванням» укладено на 15 років з можливістю подовження ще на 10 років. Для виконання цього контракту та пов'язаних із ним послуг Expert Petroleum зареєструвала спеціалізовану українську компанію, яка виступить стороною договору.

Група Нафтогаз затверджуватиме плани розробки, щорічну програму робіт та бюджет, запропоновані компанією-оператором на цих родовищах. Оператор отримуватиме фіксовану плату за підтримку базового видобутку (на рівні поточних операційних витрат «Укргазвидобування» із урахуванням інфляційної складової) та за досягнення збільшеного видобутку.

Зазначається, що повна власність на видобуту продукцію, геологічні ліцензії та наявні активи залишатиметься за «Укргазвидобуванням».

 Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" у 2020 р. планує спрямувати близько 400 млн грн. на екологічні цілі. За словами представника "Нафтогазу", екологічна стратегія групи охоплює контроль за використанням води та рекультивацію ґрунту, скорочення викидів в атмосферу, підтримку програм з енергоефективності, проекти з біорозмаїття.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання28 хвилин тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитаннягодина тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання2 години тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання3 години тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання4 години тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання5 годин тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання5 годин тому