Догори
Дати відгук

«Нафтогаз» з вересня підвищує ціну на паливо для споживачів

1 хв на прочитання27 Серпня 2020, 11:22
Поділитись:

Як і прогнозували експерти, «Нафтогаз України» з вересня підіймає ціну на газ для населення майже на 50%. Про це йдеться на сайті компанії.

Так, тариф «Місячний» у вересні становитиме 4,70 грн за кубометр. Це майже на 50% дорожче ніж у серпні, коли газ від Нафтогазу коштує для людей 3,24 грн за куб.

При цьому, у цю вартість не включено доставку, адже нині це зовсім інша платіжка.

Також варто зауважити, що йдеться про ціну лише на вересень. У наступні місяці вона майже точно зросте, адже окрім місячного тарифу Нафтогаз ще й пропонує тариф «Річний». А він до 15 вересня становить 4,73 грн за куб, а з 16 вересня становитиме 5,24 грн за куб. Але й ця ціна діятиме лише до 30 вересня, йдеться на сайті.

Тож цілком імовірно, що ціна на газ і далі зростатиме.

Нагадаємо, в Україні вже діє ринок газу і Нафтогаз України є не єдиним поставником на ньому. Більш того, частка Нафтогазу на ринку газу становить близько 2%, тож це підвищення ціни стосується лише одного споживача з 50.

Тепер споживачі начебто матимуть змогу обирати поставника. У зв'язку з цим компанії скасували ПСО (спецзобов'язання) і Нафтогаз встановлює ціни на паливо для населення без впливу уряду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.