Догори
Дати відгук

«Нафтогаз» підвищив ціну на газ до 11,94 грн/куб. м

Зміни не стосуються тих, хто користується річним тарифом.

1 хв на прочитання17 Червня 2021, 18:25
Фото: Європейська правда Фото: Європейська правда
Поділитись:

Газопостачальна компанія «Нафтогаз» у червні підвищила ціну на газ за місячним тарифом до майже 12 гривень. Однак зміни не стосуються тих, хто користується річним тарифом. Про це повідомляє пресслужба компанії. 

У червні за тарифом «Місячний» блакитне паливо коштуватиме 11,94 грн/куб. м. Клієнти, які користуються річним тарифом, продовжать платити 7,96 грн/куб. м.

Підвищення ціни газу за місячним тарифом пояснюють ситуацією на ринку — спостерігається тенденція зростання цін на газ як на українському, так і на глобальному ринках.

«Україна імпортує 30 % загальних обсягів споживання, тому ціни на газ формуються, виходячи з динаміки цін на європейських торгових майданчиках. У середньому на початок червня ціни на газ у Європі сягали 25,9 євро/МВт*год, що трохи більше ніж 270 доларів за тисячу кубометрів», — пояснюють у «Нафтогазі».

На початку квітня енергорегулятор України ухвалив рішення: з 1 травня 2021 року автоматично перевести всіх побутових споживачів газу на річний контракт. Зробили це, щоб позбавити споживачів «цінової турбулентності». Починаючи з 1 травня 2021 року та до 30 квітня 2022 року ціна буде однаковою.

Протягом дії річного контракту постачальникам не заборонено змінювати ціну у бік зниження, але заборонено збільшувати її.

Нагадаємо, що Верховна Рада дозволила реструктуризацію боргів за газ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.