Догори
Дати відгук

"Нафтогаз" отримає майже 52 млн євро кредиту від Євробанку на енергонезалежність

Відповідну угоду сьогодні підписали представники компанії, Мінфіну та ЄБРР. Гроші підуть на розвиток газовидобування та енергоефективність

2 хв на прочитання31 Липня 2020, 18:52
Поділитись:

Група «Нафтогаз» та Міністерство фінансів України уклали кредитну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), повідомляє пресслужба. АТ «Укргазвидобування», що є частиною Групи, отримає від ЄБРР 51,9 млн євро для заходів зі зменшення залежності України від імпортних енергоресурсів.

«Ми активно змінюємо внутрішні процеси Нафтогазу, аби пом’якшити удар від кризи в галузі. Міжнародні інвестиції є вкрай важливими для досягнення енергонезалежності, особливо за нинішньої несприятливої цінової ситуації. Підписання угоди з ЄБРР – черговий крок до зміцнення країни та свідчення успішності корпоративної реформи Нафтогазу. Ми відкриті та ефективні, тому нам довіряють міжнародні партнери. Така співпраця – це потужний сигнал для інших іноземних інвесторів, що навіть у складні часи в Україну можна і потрібно інвестувати», – сказав Андрій Коболєв, голова правління НАК «Нафтогаз України». 

Нафтогаз спільно з Міністерством фінансів України узгодив умови кредитної угоди, які є максимально вигідними для усіх сторін. Залучені кошти Укргазвидобування спрямує на оновлення свого парку верстатів з капітального ремонту газових свердловин (КРС) для робіт на глибинах понад 5 км та впровадження енергоефективної технології зі зменшення споживання енергоресурсів на Локачинському промислі (Волинська область). Кредит надається двома траншами – по 36,4 млн євро і 15,45 млн євро. Термін погашення першого траншу складає 9 років, другого – 15 років. Ефективна відсоткова ставка становить приблизно 2,5% річних (за поточної ситуації на міжнародному міжбанківському ринку). 

Кредит буде гарантований державою Україна. Вартість державної гарантії складає 1% від суми вибраного та непогашеного кредиту. Закупівлі за обома проєктами здійснюватимуться на тендерній платформі ЄБРР, відповідно до Закону України про публічні закупівлі та принципів і правил закупівель банку для проєктів у державному секторі.  

Тим часом, газ можна буде оплатити на рік вперед по низькій ціні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання24 Квітня 2024
Ціни на газ Паливо Український ринок
Ціни на газ для бізнесу в Україні посеред весни зросли до максимуму з листопада
1 хв на прочитання23 Квітня 2024
Виробництво біометану має потенціал потужного росту
Виробництво біометану має потенціал потужного росту - Герус
2 хв на прочитання22 Квітня 2024
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання18 Квітня 2024
В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів:Енергоатом та Holtec International підписали Угоду
2 хв на прочитання17 Квітня 2024
Розпочалося будівництво двох нових енергоблоків за американською технологією: Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі
3 хв на прочитання15 Квітня 2024
У Рівному збудують хімічний індустріальний парк, де вироблятимуть аміак та азотні добрива
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Україна і Словаччина підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі
1 хв на прочитання14 Квітня 2024