У зимовий період, коли свіжі овочі та фрукти можуть бути не такі доступні, заморожені продукти стають незамінним помічником у підтримці здорового харчування. Вони не лише зберігають корисні властивості, але також додають зручності у приготуванні смачних і поживних страв. Окрім того, завдяки сучасним технологіям заморожування, ці продукти мають численні переваги, які допомагають нам зберегти здоров'я і насолоджуватися смаком натхнення в будь-яку пору року. Про це розповідає кандидат медичних наук, автор і ведучий навчальних семінарів із ресурсів здоров’я Андрій Біловешкін.
Він наголосив, що купувати замороженими можна всі наші овочі: капусти (броколі, брюссельська, цвітна тощо), вже готові овочеві суміші, зелений горошок. Можна купити й заморожену зелень — той самий шпинат. Смачні та корисні заморожені ягоди.
Експерт пояснює, що заморожування здійснюється в момент 100 % стиглості, і продукти містять максимум корисних компонентів, а овочі та фрукти з інших країн знімаються недозрілими та зріють по дорозі. Заморожені продукти не містять консервантів (що запобігають запліснявінню тощо), у них менший ризик бактеріального забруднення.
Особливу увагу Андрій Біловешкін радить звернути на ягоди — наприклад, у замороженій чорниці антоціанів навіть більше, ніж у свіжій. Чорниця і лохина схожі за складом, але чорниця краще: більше концентрація діючих речовин, менше цукру. Чорниця знижує запалення і покращує глікемічний контроль.
«Пакет ягід у 400 г — це 3-4 порції ягід, цілком достатня доза, щоби вплинути на покращення здоров'я: знизити ризик серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та покращити метаболічні показники. Чорниця і лохина покращують чутливість до інсуліну, знижує рівень С-реактивного білка, зменшує окислювальний стрес (зокрема окислений ЛПНЩ), знижує артеріальний тиск. Безперечна перевага заморожених продуктів — зручність купівлі та зберігання, великий морозильник вам на поміч», — говорить експерт.
Більше новин читайте на GreenPost.