Догори
Дати відгук

Над Україною навис циклон Ахмет: західні регіони атакують дощі

З приходом циклону йтимуть дощі, а зі зниженням температури можливий місцями мокрий сніг. На решті території України істотні опади малоймовірні.

1 хв на прочитання04 Січня 2021, 15:31
Поділитись:

Циклон Ахмет 5 січня підійде до України з південно-західного боку Європи. Опади очікуються в західних областях, в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, ввечері — в Житомирській, Київській та Черкаській областях. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook.

Синоптик відзначила, що з приходом циклону йтимуть дощі, а зі зниженням температури — можливий місцями мокрий сніг. На решті території України істотні опади малоймовірні.

«З огляду на те, що поки температура повітря особливо знижуватися не хоче, тому на дощ буде набагато більше шансів, ніж на сніг», — уточнює Діденко.

За її даними, 5 січня максимальна температура повітря у більшості областей України становитиме +1...+5 градусів, на сході 0...+3 градуси, в західній частині та на півдні +4...+9 градусів.

Місцями тумани з погіршенням видимості.

У Києві у вівторок очікується хмарна погода, невеликий дощ або мокрий сніг імовірні ввечері.

Температура повітря в столиці 5 січня коливатиметься протягом дня в межах +1...+3 градусів.

«На Святвечір буде вогко, хмарно, на Різдво в Україну прискаче черговий циклон, який принесе опади, дощ, і мокрий сніг, і посилення вітру», — написала синоптик. Вона також додала, що невеликий мороз, здебільшого в нічні години, з'явиться у вихідні та на початку наступного тижня.

Разом із тим, в Україні середня місячна температура січня очікується в межах 0–4 градусів морозу, у південній частині місцями 1–3 градуси тепла, що на 2–2,5 градуса вище середніх багаторічних значень. Такий прогноз розміщений на сайті Укргідрометцентру.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко