Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • НАБУ завершило розслідування справи скандального депутата Юрченка (відео)

НАБУ завершило розслідування справи скандального депутата Юрченка (відео)

Народний обранець хотів хабар за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами»

3 хв на прочитання05 Березня 2021, 19:21
Народний обранець хотів хабар за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами» Народний обранець хотів хабар за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами»
Поділитись:

3 березня 2021 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили народному депутату та його посереднику в отриманні неправомірної вигоди про відкриття матеріалів у справі для ознайомлення.

Як повідомляє преслужба НАБУ, дії народного депутата України кваліфіковані за ч.4 ст.368 та ч.4 ст.27 ч.4 ст. 369 КК України, а його посередника — ч.5 ст.27 ч.4 ст.368 КК України.

Влітку 2020 року Національне бюро отримало оперативну інформацію про існування організованої групи, учасники якої отримують неправомірну вигоду за використання законних повноважень народних депутатів України.  Для встановлення усіх учасників злочинного угрупування та оперативного документування їхньої діяльності НАБУ розробило спеціальну операцію з розкриття злочинної діяльності організованої групи та включення до її складу детектива «під прикриттям».

У межах зазначеної спецоперації детектив «під прикриттям» виконував роль представника іноземної промислової компанії. Познайомившись із одним із учасників угрупування, детектив повідомив йому, що умовою інвестування в Україну є ухвалення низки законодавчих ініціатив щодо надання підприємствам, які здійснюють утилізацію сміття, «зеленого тарифу» на продаж електроенергії та іншого нормативного регулювання діяльності підприємства.

За даними слідства, після цього учасник злочину познайомив детектива з народним депутатом України. Під час подальших зустрічей народний обранець висловив прохання передати йому через посередника неправомірну вигоду у сумі 13 тис. дол. США за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами» та у подальшому ще 200 тис. дол. США для підкупу народних депутатів - членів відповідного Комітету Верховної Ради України.

На початку серпня детектив «під прикриттям» передав першу частину неправомірної вигоди посереднику. 26-27 серпня співучасники планували отримати наступну частину коштів. Однак Національне бюро було вимушене припинити подальше виконання спеціального завдання оскільки учасники злочину були проінформовані про документування їхньої діяльності, одночасно змінивши абонентський номери операторів мобільного зв’язку та термінали мобільного зв’язку.

Посереднику у передачі неправомірної вигоди (неофіційному помічнику нардепа) НАБУ та САП повідомили про підозру 10 вересня 2020 (ч.5 ст.27 ч.4 ст.368 КК України). Самому ж нардепу пізніше — 17 вересня, після підписання підозри Генеральним прокурором.

Розслідування кримінального провадження тривало з серпня 2020 року.

Нагадаємо, ця історія почалася у липні, коли Юрченко відправив свого помічника на зустріч з таким собі В. Демченком, який проходить у справі свідком, домовлятися про правки та їхню ціну.

Юрченка спробували тихенько "злити" зі "Слуги народу", щоб відвести удар від більш іменитих учасників. Проте, скандал дійшов до затримання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
16 квітня свято Всесвітній день голосу та дивовижні факти про вміння людини говорити
Всесвітній день голосу: дивовижні факти про вміння людини говорити, співати
2 хв на прочитання6 хвилин тому
одне з київських озер після "покращення". Природного берега не залишилося зовсім. Фото КЕКЦ
Понад 330 тисяч гривень збитків на розчистці озера Гнилуша в Києві: повідомлено про підозру підряднику
1 хв на прочитання3 години тому
Орхідеї Пересадка квітів Домашні квіти
Як зрозуміти, що орхідею час пересаджувати: єдина вірна ознака
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Камені, якими можна прикрасити сад (ФОТО)
1 хв на прочитання4 години тому
Поєднання, яке може створити гармонійний образ, що привертає увагу та радує око: чудовий мікс для саду (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому
Вирощуємо комплексне добриво для всіх кімнатних рослин: хитрий метод
1 хв на прочитанняВчора
Догляд за хаконехлоєю — це приємне та невимушене заняття (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Два роки довкіллєвих реформ в Україні: міністр про збитки природі, законопроекти, реформи та клімат
2 хв на прочитанняВчора