Догори
Дати відгук

На Землі не залишилось континентів без коронавірусу: інфекція дісталася Антарктиди

Зазначено, що серед тих, хто заразився коронавірусом на континенті — 26 чилійських військових і 10 осіб з обслуговуючого персоналу.

1 хв на прочитання22 Грудня 2020, 11:57
Поділитись:

Антарктида перестала бути єдиним континентом на планеті без коронавируса після виявлення COVID-19 у 36 осіб на чилійської дослідницької станції О'Хіггінс. Про це повідомив австралійський телеканал ABC.

Зазначено, що серед тих, хто заразився — 26 чилійських військових і 10 осіб з обслуговуючого персоналу. Їх евакуювали в місто Пунта-Аренас на півдні Чилі, вони перебувають на самоізоляції та почуваються добре. У трьох членів екіпажу корабля, який прибув на допомогу базі, теж виявили коронавірус.

О'Хіггінс — одна з 13 чилійських баз в Антарктиді. Вона розташована неподалік від найпівнічнішої точки Антарктичного півострова. Як зазначає телеканал, до неї важко дістатися навіть за антарктичними мірками.

Незважаючи на те що в Антарктиді ніхто не живе постійно, за зиму там побували близько тисячі дослідників і інших відвідувачів.

Нагадаємо, у США за тиждень зафіксована рекордна кількість нових випадків зараження коронавірусом серед дітей — зростання становить 25 % і перевищило 182 тисячі випадків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost