Догори
Дати відгук

На Запорізькій АЕС відключили половину енергоблоків

Енергоблок №2 виведено у резерв. На енергоблоці №3 йде 124-та доба планового капітального ремонту, на блоці №5 - шоста доба планового середнього ремонту.

1 хв на прочитання21 Квітня 2020, 13:12
Фото:Енергоатом Фото:Енергоатом
Поділитись:

Запорізька атомна електростанція в ніч на вівторок відключила блок №2 від енергосистеми України і вивела його в резерв. Про це  сьогодні повідомляє Енергоатом.

"О 2:01, у зв'язку з балансовими обмеженнями в енергосистемі, енергоблок №2 Запорізької АЕС, відповідно до регламентних процедур, розвантажений, відключений від мережі і виведений в резерв", - йдеться в повідомленні.

Зараз в мережі знаходяться три енергоблоки ЗАЕС сумарною потужністю 2 760 МВт. На енергоблоці №3 йде 124-та доба планового капітального ремонту, на енергоблоці №5 - шоста доба планового середнього ремонту.

Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає. Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.

Нагадаємо, до кінця 2020 року на базі Запорізької теплоелектростанції побудують системи накопичення електричної енергії (energy storage). Пілотний проект планує запустити енергохолдинг ДТЕК.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.