Догори
Дати відгук

На Запоріжжі АТОвець з дружиною роблять сири, які визрівають у червоному вині коптяться на вишні

Найчастіше Володимир продає свою продукцію онлайн.

1 хв на прочитання11 Січня 2022, 13:29
Поділитись:

 Ветеран АТО Володимир Мінко створив    сироварнюу 2019 році. Сири господар разом з дружиною варять з коров’ячого молока, а сировину для них скуповують у місцевих жителів, які тримають корів.

Розташована сироварня  у Спаському, поблизу Мелітополя (Запорізька область) і  має назву на честь гірського озера в Швейцарії  -  “Leman”. 

Надихнув Володимира на створення сироварні побратим Олександр Доброжанський, пише SEEDS.   Він першим почав займатися сироварінням та навчив цій справі Володимира та його дружину Христину.

Наразі серед асортименту – шість видів твердих витриманих сирів, м’які сири з пліснявою. Найчастіше Володимир продає свою продукцію онлайн.

“Найчастіше замовляють сирний сет – це асорті із шести сортів коров’ячих твердих сирів з витримкою не менше півроку. У сет входять: Чеддер, Монблан, Норберг, Леман, Мерлот (визріває у червоному вині) та Рамсес (коптиться на вишні)”, – розповідає Володимир Мінко.

Власник сироварні сподівається на ухвалення закону про крафтове виробництво, який чекає розгляду в парламенті вже протягом семи років. Зміна законодавства дозволила б невеликим виробникам сиру розширювати виробництво та вести торгівлю з магазинами.

До слова, родина переселенців пече хліб та тістечка: як сімейної пекарня переросла у бізнес на Донеччині.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.