Хтось ходить по гриби у ліс, хтось вирощує їх у підвалах та спеціальних приміщеннях. А є такі прихильники грибів, які вирощують їх у ванні у власному дворі. Зручно і врожайно.
Мова йде про інженера Міжгірського лісгоспу Закарпаття Василя Ченька, який вирішив обзавестися домашніми грибами і у викинутій на подвір’я ванні поставив кілька пеньків. Як пише golos, чоловік поштою замовив міцелій грибів, і наразі успішно вирощує гливи сірі. Ці гриби вважаються надзвичайно корисними і смачними за вмістом вітамінів і мінералів.
За словами Василя Ченька, його гливи плодоносять нівроку — не встигне зрізати із стовбурів капелюшки, як швидко з’являється новий урожай. З глив у родині готують делікатесні супи, ароматні соуси, смажать їх, маринують, тушкують...
Зазвичай домашня грибниця родить з липня по жовтень, але, за словами Василя Васильовича, якщо ванну занести у тепле підвальне приміщення, то час плодоношення можна продовжити. Тобто і взимку можна смакувати свіжими грибами.
Відомо, із зони відчуження намагалися винести 40 кг грибів (фото).