Догори
Дати відгук

На Закарпатті інженер вирощує гриби у ванні на власному подвір'ї

Ці гриби вважаються надзвичайно корисними і смачними за вмістом вітамінів і мінералів.

1 хв на прочитання05 Листопада 2020, 09:44
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Хтось ходить по гриби у ліс, хтось вирощує їх у підвалах та спеціальних приміщеннях. А є такі прихильники грибів, які вирощують їх у ванні у власному дворі. Зручно і врожайно. 

Мова йде про   інженера  Міжгірського лісгоспу Закарпаття Василя Ченька,  який вирішив обзавестися домашніми грибами і у  викинутій на подвір’я ванні поставив кілька пеньків. Як пише golos, чоловік    поштою замовив міцелій грибів, і наразі  успішно вирощує гливи сірі. Ці гриби вважаються надзвичайно корисними і смачними за вмістом вітамінів і мінералів.

Фото: Голос України

За словами Василя Ченька, його гливи плодоносять нівроку — не встигне зрізати із стовбурів капелюшки, як швидко з’являється новий урожай. З глив у родині  готують делікатесні супи, ароматні соуси, смажать їх, маринують, тушкують...

Зазвичай домашня грибниця родить з липня по жовтень, але, за словами Василя Васильовича, якщо ванну занести у тепле підвальне приміщення, то час плодоношення можна продовжити. Тобто і взимку можна смакувати свіжими грибами.

Відомо, із зони відчуження намагалися винести 40 кг грибів (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.