Догори
Дати відгук

На Закарпатті інженер вирощує гриби у ванні на власному подвір'ї

Ці гриби вважаються надзвичайно корисними і смачними за вмістом вітамінів і мінералів.

1 хв на прочитання05 Листопада 2020, 09:44
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Хтось ходить по гриби у ліс, хтось вирощує їх у підвалах та спеціальних приміщеннях. А є такі прихильники грибів, які вирощують їх у ванні у власному дворі. Зручно і врожайно. 

Мова йде про   інженера  Міжгірського лісгоспу Закарпаття Василя Ченька,  який вирішив обзавестися домашніми грибами і у  викинутій на подвір’я ванні поставив кілька пеньків. Як пише golos, чоловік    поштою замовив міцелій грибів, і наразі  успішно вирощує гливи сірі. Ці гриби вважаються надзвичайно корисними і смачними за вмістом вітамінів і мінералів.

Фото: Голос України

За словами Василя Ченька, його гливи плодоносять нівроку — не встигне зрізати із стовбурів капелюшки, як швидко з’являється новий урожай. З глив у родині  готують делікатесні супи, ароматні соуси, смажать їх, маринують, тушкують...

Зазвичай домашня грибниця родить з липня по жовтень, але, за словами Василя Васильовича, якщо ванну занести у тепле підвальне приміщення, то час плодоношення можна продовжити. Тобто і взимку можна смакувати свіжими грибами.

Відомо, із зони відчуження намагалися винести 40 кг грибів (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Ukr.media
Літні огірки на зиму: пікантні, солодкі, хрусткі
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
В Україні падає попит на м'ясо через бідність населення
1 хв на прочитанняВчора
РНБО ввела мораторій на перевірки бізнесу: Зеленський підписав указ
РНБО вводить мораторій на перевірки бізнесу: Зеленський підписав указ
1 хв на прочитанняВчора
ДБР викрило екс-очільника Держгеокадастру на махінаціях із землею на 2 млн грн
ДБР викрило екс-очільника чернівецького Держгеокадастру на махінаціях із землею на 2 мільйони
2 хв на прочитанняВчора
Соковиті фрикадельки в кремовому соусі: як перетворити звичайний фарш на кулінарний шедевр
2 хв на прочитанняВчора
Картопля дорожчає на 22 %, оливкова олія на 50 % — і це лише початок: зміна клімату б'є по гаманцях і здоров'ю
2 хв на прочитання21 Липня 2025
В Україні попереджають про небезпечного мармурового клопа, який нищить врожай
1 хв на прочитання21 Липня 2025
Капрезе — смак літа на тарілці: як звичайний помідор, сир і базилік стають шедевром
1 хв на прочитання21 Липня 2025