Соняшникова олія — це продукт, який проходить глибоку обробку та очищення, але крім цього, після очищення від домішок олія втрачає й корисні елементи. Телеграм-канал Досвідчений фармацевт розповідає, чому варто відмовитися від олії.
✔ При смаженні олії виділяють шкідливі для організму канцерогенні речовини: альдегіди, пероксиди.
✔ Точка димлення соняшникової олії — 107 °С.
Це температура, при якій масло починає руйнуватися і виділяти ті ж найнебезпечніші канцерогени.
✔ При високих температурах руйнуються багато корисних речовин.
✔ Містить трансжири до 25 %! З такою кількістю наш організм не справляється, тому вони просто накопичуються у нашому організмі. Надлишок їх призводить до серцево-судинних захворювань, збоїв у гормональній та інших системах.
✔ Смажена їжа вбирає дуже багато олії, що робить її дуже калорійною.
✔ Спосіб виготовлення соняшникової олії передбачає використання розчинників — гексану, лугів — їдкого натру, гострої пари тощо.
З огляду на це все смажити на такій олії категорично не можна.
То що робити в такому випадку? Яку олію можна використовувати? Альтернатива є:
Також ми розповідали, чи варто вечеряти перед сном, якщо хочеш мати міцне здоров’я і струнку фігуру.