Догори
Дати відгук

На Волині запроваджено карантинний режим через метелика

Гусениці скелетують листок, пізніше з’їдають його цілком, залишаючи тільки грубі жилки.

1 хв на прочитання17 Липня 2020, 12:00
Поділитись:

У Луцькому районі виявили карантинний організм, який пошкоджує понад 250 видів культур, серед яких найулюбленішими є клен, шовковиця, бузина, волоський горіх, вишня, слива, яблуня та інші плодові культури.

Як  інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області, на території сіл Боратинської сільської ради Луцького району запроваджено карантинний режим через  американського білого метелика.

Ситуація погіршується тим, що поширюється шкідник перельотами і за вегетаційний період може переміститися на 25 – 40 км, в основному по направленню вітру.

"Гусениці переносяться повітряними потоками, а здатність їх голодувати протягом 2 тижнів призводить до того, що вони в пошуках їжі можуть переміщатися в різні райони, потрапивши в транспортний засіб, та, виживши, дають початок новим вогнищам", - ідеться у повідомленні.

Шкідник поїдає листя рослин. Так, самки відкладають яйця на верхній і нижній бік листків та на трав’яну рослинність групами, а народжені гусениці скелетують листок, пізніше з’їдають його цілком, залишаючи тільки грубі жилки.  

У випадку виявлення американського білого метелика необхідно здійснювати заходи щодо його знищення.

Відомо, ЄС планує повністю обмежити імпорт сільгосппродукції із забороненими пестицидами.


 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.