Догори
Дати відгук

На Сумщині планують побудувати 4 сміттєпереробні заводи

Сумщина стане 7 областю, де впроваджується міністерський пілот.

1 хв на прочитання20 Грудня 2023, 10:55
Нові сміттєпереробні заводи у Сумській області Нові сміттєпереробні заводи у Сумській області
Поділитись:

Подробиці співробітництва та подальші спільні кроки начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх обговорив із радником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Сергієм Довгалюком, представниками Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів, громад області.

Про це пише Сумська обласна державна адміністрація.

Як зазначив Сергій Довгалюк, у рамках Національного проєкту Міндовкілля разом із міжнародними партнерами розроблений проєкт будівництва заводів. Мета – зміна підходів до поводження зі сміттям і запровадження глибокої переробки без захоронення, що є економічно рентабельно та екологічно безпечно.

Зводити заводи планується у Сумах, Шостці, Конотопі та Охтирці. Розглядається також можливість залучення до проєкту Ромнів.

На першочерговому етапі визначені громади мають представити ділянки під будівництво. Після цього – ознайомлення фахівців із технічними параметрами площ на місцях, підписання меморандуму про співпрацю, підготовка технічної документації із залученням донорських фінансових ресурсів та розробка інвестпроєкту.

Варто зазначити, що Сумщина стане 7 областю, де впроваджується міністерський пілот. Така робота вже ведеться на Київщині, Івано-Франківщині, Полтавщині, Харківщині, Одещині та Закарпатті.

Володимир Артюх зазначив, що питання поводження зі сміттям в області є вкрай актуальним і вже з початку наступного року розпочнеться підготовча робота щодо втілення пілотного проекту у життя, повідомили в ОВА.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.