Догори
Дати відгук

На Рівненщині до найчистішого лікувального озера відновлюють дорогу (ФОТО)

Біле озеро вважається найпрозорішим в Україні.

1 хв на прочитання04 Серпня 2021, 22:18
Фото:
Рівняни Фото: Рівняни
Поділитись:

У Рівненській області в межах «Великого будівництва» розпочали ремонт дороги до туристичного об’єкту – Білого озера, яке вважається найчистішим та найпрозорішим в Україні. Про це голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль написав у Телеграмі.

«У рамках президентської програми «Велике будівництво» на замовлення Служби автомобільних доріг у Рівненській області планують відремонтувати 17 км дороги Стара Рафалівка – Рудка. Дорога важлива не лише для туристів. Вона має стратегічну логістичну вагу. Автошлях державного значення сполучає два центри Вараського району – Зарічне та Вараш – і є частиною міжнародної «варшавської» траси. Крім того, це єдиний шлях до туристичної перлини Полісся – Білого озера», – розповів Коваль.

Він зазначив, що загальна вартість ремонту цього відрізку дороги сягає майже 341 млн грн.

Фото зі сторінки Віталія Коваля у Фейсбуці

Біле озеро, що розташоване біля села Рудка, – туристична перлина Полісся. Площа водойми – майже 355 га, глибина – до 34 м. Вважається, що воно найчистіше і найпрозоріше озеро України.

Фото: Rivne.Travel

Вода у Білому озері унікальна за складом – гідрокарбонатно-кальцієво-магнієва, містить фосфор, сірководень і аж до 6,37 мг/л гліцерину.

Нагадаємо, що на Черкащині чоловік створив для коханої дендропарк.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я