Догори
Дати відгук

На ранок як панда: як позбутися синців під очима?

Появі темних кіл під очима можна запобігти.

2 хв на прочитання22 Жовтня 2021, 06:54
Як позбутися синців під очима Як позбутися синців під очима
Поділитись:

Внаслідок втоми, стресу, старіння або через певні захворювання шкіра під очима або довкола них може набувати фіолетового, синього, коричневого чи чорного кольору — утворюються так звані синці під очима (медичний термін — періорбітальна гіперпігментація).

Як позбутися синців під очима в домашніх умовах?

Темні кола під очима можна замаскувати косметичними засобами. Але краще спробувати пошукати причину і, якщо це можливо, усунути її, щоб синців під очима не було взагалі.

Якщо справа у втомі, треба просто виспатися, достатньо відпочивати, подбати про якісний сон (забезпечити спокій, тишу, зручне місце, провітрити кімнату перед засинанням). У разі безсоння варто скористатися препаратами для кращого сну.

В домашніх умовах заспокоїти шкіру довкола очей, зняти набряки допоможе огірок (якщо покласти скибочки огірка на заплющені повіки, вітамін С і великий вміст води зволожать шкіру та підживлять її) або чайна заварка (на повіки на 10–20 хвилин кладуть пакетики завареного чаю, краще зеленого, або ватні диски, змочені в заварці, — кофеїн, який міститься в чаї, має антиоксидантні властивості та покращує кровообіг).

Запорукою очей без синців є здорове, доглянуте обличчя. Досягти цього дасть змогу масаж обличчя (покращує кровообіг), вправи для м’язів обличчя, використання засобів для догляду з антиоксидантами.

Якщо позбутися синців підручними засобами не вдається, слід звернутися за професійною допомогою.

Профілактика темних кіл під очима

Появі темних кіл під очима можна запобігти, якщо використовувати косметику для делікатної шкіри в цій ділянці. На сонце слід вдягати окуляри від сонця та наносити сонцезахисні засоби.

А найголовніше — добре висипатися, достатньо відпочивати, зменшити стрес, не курити і не зловживати алкоголем, вести здоровий спосіб життя (зокрема правильно харчуватися).

Джерела: zds.com.ua,  elfashop.ua, bbc.com

Нагадаємо, вчені розповіли, які фрукти гарно профілактують гіпертонію і знижують тиск.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.