Догори
Дати відгук

На Полтавщині з’явилась перша сімейна молочна ферма

Наразі на фермі є 30 стійломісць із 19 корівами.

1 хв на прочитання14 Липня 2021, 14:00
Наразі на фермі є 30 стійломісць із 19 корівами Наразі на фермі є 30 стійломісць із 19 корівами
Поділитись:

На Полтавщині з’явилась перша сімейна молочна ферма

Кількість ферм у проєкті «Сімейні молочні ферми» досягла 102 і серед нових учасників вже є представник Полтавщини. В липні до всеукраїнського проєкту долучилось господарство Голяченка В’ячеслава Віталійовича, розташоване в с. Хрипки, Зіньківського р-ну, Полтавської області. Наразі на фермі є 30 стійломісць із 19 коровами. Проте у планах родини розширити господарство до 50 стійломісць.

Крім господарства на Полтавщині, в липні була відкрита сімейна молочна ферма у Львівській області. Господарство «Бойківчанка» у с. Тисовиця, Самбірського р-ну, Львівської області стало ювілейним, десятим, учасником проєкту на Львівщині. Сімейна молочна ферма утримує 15 корів, проте власники планують розширити господарство до 20.

Сімейні молочні ферми — це потужний інвестиційний проєкт, який має на меті створити всеукраїнську мережу таких ферм. Він формує принципово новий молочний бізнес, який популяризує та відновлює село в Україні. Кожна сім’я в селі отримує унікальну можливість стати фермерами та почати свій власний ефективний бізнес у молочному тваринництві. Слід зазначити, що концепція розвитку сімейних молочних ферм передбачає не тільки створення господарств, а й формування повноцінної інфраструктури (кластера) для забезпечення фермерів усім необхідним для виробництва та переробки молока.

Нагадаємо, що експерт назвав вартість оренди та купівлі земельних ділянок у різних областях України.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро