На Поділлі чоловік «вполював» грибів, розмір кожного більший за людську голову
7 грибів заважили 15 кілограмів
Сезон грибів розпочався вдало для Миколи Гуцола, який приніс з лісу справжніх велетнів. До рук грибника потрапило сім величезних дощовиків, найбільший заважив 3 кг.
«Збирати гриби — для мене одне задоволення, вони всі смачнючі, і дощовики — не виняток. Ці гриби знають всі мало не з дитинства, але чомусь майже ніхто не бере. А даремно, адже ці білі «голівки» — родичі печериці, дуже смачні та нагадують на смак м’ясо курки. А як апетитно виглядають на сковорідці! Головне після збирання їх довго не зберігати, аби не позеленіли. Поки всередині білі, готуйте та смакуйте», — розповів хмельничанин.
Повернувшись з лісу додому з 15-кілограмовою знахідкою, чоловік з дружиною швиденько їх почистили, відварили та помістили в морозильну камеру на зберігання. Зазвичай господарі їх потім смажать, роблять грибну підливку, додають у юшку чи борщ.
Дощовики ще й корисні. Їх цілющі властивості покращують серцево-судинну систему, очищують організм та виводять радіонукліди і токсини, підвищують імунітет, знижують ризик появи пухлин і блокують розвиток тих, що вже є, поліпшують обмінні процеси організму та сприятливо впливають на шкіру, роблячи її пружною і здоровою.
До слова, фермер розорав 22 гектари охоронної зони заповідника «Стрільцівський степ» на Луганщині.