Догори
Дати відгук

На Одещині зафіксовано випадки хвороби, яка може бути смертельною для людини

У кожному осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів

1 хв на прочитання07 Вересня 2023, 19:30
Поділитись:

Йдеться про лептоспіроз, за словами медиків, на нього хворіють тварини та птахи, але інфікуватися можуть і люди, коли мають контакт зі збудником.

Щороку випадки захворювання фіксують на території Одеського регіону. Лише цього року в Одесі, у Ширяївському та Подільському районах області було зареєстровано 5 випадків інфікування людей. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики захворювань.

У кожному осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів, визначено коло контактних осіб та встановлено медичне спостереження за ними, - повідомили медики.

Збудником лептоспірозу є бактерія лептоспіра - вона передається від хворих тварин, чотирилапих або птахів і гризунів, які є носіями цієї бактерії. Однак від людини до людини ця хвороба не передається. Небезпека хвороби полягає в тому, що вона вражає нирки, печінку та нервову систему, і має високий ризик смертності через те, що найчастіше хворі пізно звертаються по допомогу.

За словами медиків, якщо дотримуватися профілактичних заходів, а це правила особистої та санітарної гігієни, утримання від купання в забруднених водоймах, своєчасно усувати гризунів на господарстві, ризик інфікування стає мінімальним.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.