Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • На Одещині судитимуть підприємницю за постачання неякісної консерви: завдано збитків на майже 1,3 млн грн

На Одещині судитимуть підприємницю за постачання неякісної консерви: завдано збитків на майже 1,3 млн грн

Мова йде про поставку 28,8 тис банок консервів м’яса свинини з горохом

1 хв на прочитання16 Листопада 2023, 17:00
Постання неякісної тушкованої консерви збитки 1,3 млн грн Постання неякісної тушкованої консерви збитки 1,3 млн грн
Поділитись:

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підприємниці з Чорноморська за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).Про це йдеться у пресрелізі Одеської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачена у квітні 2022 року в рамках програми «Про створення матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій» ввела в оману посадових осіб Чорноморської міськради та поставила продовольчі товари тривалого зберігання неналежної якості, які закупила у невідомого виробника.

Мова йде про поставку 28,8 тис банок консервів м’яса свинини з горохом для роздачі населенню під час надзвичайних ситуацій в регіоні.

Технічні характеристики тушкованої консерви не відповідали вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, зокрема товар не мав відповідного маркування та інформації про «дату виробництва», «дату придатності» та «вміст». У зв’язку з чим продати консерви на внутрішньому ринку України неможливо і вони підлягають утилізації.

Внаслідок таких протиправних дій місцевому бюджету завдано майже 1,3 млн грн збитків, щодо відшкодування якої прокуратурою пред’явлений позов.

Досудове розслідування – СУ ГУНП в Одеській області.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.