Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • На Одещині поліція ліквідувала масштабне підпільне виробництво хімічної продукції світових брендів (ФОТО)

На Одещині поліція ліквідувала масштабне підпільне виробництво хімічної продукції світових брендів (ФОТО)

Організував незаконний бізнес 55-річний місцевий житель.

2 хв на прочитання07 Січня 2024, 09:38
Побутову хімію під виглядом світових брендів виробляли в Одеській області фото Побутову хімію під виглядом світових брендів виробляли в Одеській області фото
Поділитись:

Фальсифіковану продукцію порушники виготовляли та зберігали в орендованих складських приміщеннях і морських контейнерах. Збували оптовими партіями по всій Україні. За результатами проведених заходів правоохоронці вилучили продукції на понад 10 млн грн.

Під час слідства стало відомо, що організував незаконний бізнес 55-річний місцевий житель. Він залучив до протиправної діяльності бухгалтера, дизайнера та інших осіб, які забезпечували безперебійний процес виготовлення та збуту контрафактної побутової хімії.

Розташовувалися цехи та склади зберігання в орендованих приміщення та морських контейнерах у промисловій зоні Одеси та Одеського району. Цехи були обладнані всім необхідним для забезпечення повного циклу виробництва: сировиною для виготовлення, порошками, ароматизаторами, барвниками, фурнітурою, поліграфічною продукцією, ємностями для зберігання товару, а також обладнанням для змішування компонентів.

Виробничі потужності дозволяли виготовляти до 1000 пляшок різноманітних засобів. Готову продукцію оптові покупці могли самостійно завантажити у виробничих цехах.

Крім цього, фігуранти перевозили товар до орендованих складських приміщень, розташованих на території ринку, де він зберігався до моменту продажу. Уже звідти реалізовували контрафактну побутову хімію гуртом через мережі супермаркетів, на ринках, зокрема й власних точках, та оптових базах по всій території України. Підпільний бізнес щомісяця приносив понад 500 000 гривень.

Правоохоронці провели 20 обшуків за місцями виготовлення, зберігання та реалізації контрафактної побутової хімії, а також за місцями мешкання фігурантів і в транспортних засобах. Вилучили продукції на понад 10 млн грн, майже 630 000 грн у різній валюті, бухгалтерські документи, рахунки-фактури, комп'ютерну техніку, записи з рецептурними формулами.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Функціонування підпільних цехів на території міста Одеси та регіону викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції.

Більше новин читайте на GreenPost

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Очищає кров Корисні продукти Холестерин
Є в кожному холодильнику: експерти назвали продукти, що очищають кров
1 хв на прочитання3 години тому
 ГРВІ Грип та Коронавірус Статистика захворювань
За минулий тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 117 937 українців, більшість — діти
1 хв на прочитання11 годин тому
Рецепт приготування Сирна запіканка Манна крупа
Рецепт приготування ніжної сирної запіканки з манною крупою
1 хв на прочитання14 годин тому
Суд повернув громаді землі Збереження родючості Грунтів
Суд повернув територіальній громаді Тернополя понад 65 гектарів землі
1 хв на прочитання17 годин тому
Що посадити замість чорнобривців на клумбі, в саду чи на городі: 5 красивих і невибагливих альтернатив
1 хв на прочитання18 годин тому
Втрата льоду є причиною загибелі багатьох пінгвіненят — експерти
2 хв на прочитання19 годин тому
Чоловічий гороскоп на травень 2024: Левам - натхнення, Терезам - закоханість
4 хв на прочитання20 годин тому
Солодкі сухарики зі сметаною та корицею — простий і смачний рецепт
1 хв на прочитаннядень тому