Догори
Дати відгук

На Миколая піде сніг, з наступного тижня в Україні морозитиме

Протягом тижня температура повітря коливатиметься від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла.

2 хв на прочитання14 Грудня 2021, 10:37
Поділитись:

Перша половина тижня принесе на Захід України метеостабілізацію, суттєві опади малоймовірні, пройдуть лише місцями та незначні. Проте в кінці тижня чергові атмосферні фронти зумовлять посилення синоптичних процесів. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

Загалом в Україні перша половина тижня не характеризуватиметься серйозними опадами.  

15 грудня невеликі дощ та мокрий сніг пройдуть у південній частині України, окрім Запоріжжя. Волога погода створить небезпечні умови на дорогах і послаблюватиме видимість — дуже важлива інформація для водіїв.

З другої половини тижня атмосферні фронти активізуються над територією України. Очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу, місцями налипання мокрого снігу. На дорогах — ожеледиця.

За словами синоптика, через діяльність атмосферних фронтів і підвищену вологість повітря у більшості областей України сонячних годин буде вкрай мало, хмарність передбачається щільною та низькою. 

Протягом наступних вихідних на Заході, Півночі України та подекуди в центральних областях побільшає снігу. Як зауважила Діденко,  слід  бути уважними, адже за такої синоптичної ситуації зі стрибками атмосферного тиску та сильним вітром серцево-судинні та бронхо-легеневі недуги можуть загостритися.

На Миколая, 19 грудня, синоптик обіцяє  сніг і навіть мокрий сніг.   

Східна частина України на поточному тижні отримає найменше опадів, проте, попри яскравіше виражену континентальність клімату в цій частині України, морозів суттєвих поки не видно.

Загалом в Україні протягом 13–19 грудня температура повітря коливатиметься від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла. Холодніше на декілька градусів буде в західних областях.

Зниження температури повітря в більшості областей до 2–8 градусів морозу очікується з наступного тижня, з 20 грудня.

До слова, на Тернопільщині створять національний природний парк «Бережанське Опілля».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко