Догори
Дати відгук

На Луганщині тривають пожежі, кількість загиблих збільшується

1 хв на прочитання02 Жовтня 2020, 09:20
Фото: ДСНС Фото: ДСНС
Поділитись:

ДСНС України повідомило, що станом на 7 ранку сьогодня,найбільш складна обстановка склалася від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів. 

Внаслідок пожеж загинуло 9 осіб та госпіталізовано 17. Евакуйовано 150 чоловік. За попередніми оцінками орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає понад 13 тис. гектарів.

"Протягом 30 вересня та 1 жовтня вздовж лінії розмежування виникло 8 масштабних осередків лісових пожеж з яких 1 осередок між населеними пунктами Байдівка та Половинкине Старобільського району о 12 год. 30 хв. 1 жовтня ліквідовано", — інформують рятувальники.

У ДСНС говорять, що гасіння пожеж ускладнюється надзвичайноскладними погодними умовами (вітер з ураганними поривами до 20 м/с, тривалий засушливий період), внаслідок чого вогонь швидко розповсюджується на значні площі.

До боротьби з вогнем залучено рятівників з 7 областей України та численну техніку,  на місці також працюють психологи обласного управління ДСНС. Роботи проводяться у цілодобовому режимі на усіх 7 основних осередках пожеж.

Відомо, наслідки таких пожеж ліквідовуються не один, не два і навіть не 10 років — екосистема відновлюється дуже довго. На нормальне відновлення лісів прийдеться чекати не менше 50 років.

До слова, українські військові стверджують, що ліси на Луганщини підпалили сепаратисти.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко