Догори
Дати відгук

На Київщині зафіксовано нові випадки АЧС, запроваджено карантин

В Держпродспоживслужбі закликали суб’єктів господарювання всіх форм враховувати у своїй роботі факт оголошення карантину

1 хв на прочитання19 Жовтня 2023, 21:26
Поділитись:

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області повідомило, що в особистих селянських господарствах мешканців с. Хоцьки Циблівської сільської територіальної громади Бориспільського району Київської області 11 та 13 жовтня було зареєстровано захворювання на африканську чуму свиней, передає «ПроАгро Груп».

Рішенням місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бориспільській районній державній адміністрації всю територію села Хоцьки оголошено епізоотичним вогнищем, запроваджено карантин щодо АЧС та затверджено план заходів щодо профілактики, недопущення поширення хвороби та ліквідації її вогнища.

В Держпродспоживслужбі закликали суб’єктів господарювання всіх форм враховувати у своїй роботі факт оголошення карантину в Бориспільському районі.

Як повідомлялося, на початку вересня в Київській області випадок АЧС був зафіксований в особистому селянському господарстві  у селі Стайки Ржищівської міської територіальної громади, а пізніше – в особистому селянському господарстві у селі Трипілля Обухівського району.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost