Догори
Дати відгук

На Київщині пацієнтів з COVID рятують швидкими з "Маші та ведмідя" (відео)

1 хв на прочитання20 Жовтня 2020, 19:43
Поділитись:

20-річні швидкі, що не заводяться. Двері, які відчиняються на кожному повороті, а зачиняються тільки з ноги. Відсутність найнеобхідніших медикаментів та медобладнання. Ані дефібрилятора, ані кисневого балона. Ноші їздять по автівці.  Все це — реальність медиків шкидкої допомоги за межами Києва.

Як працює  бригада екстренної медичної допомоги  в 20 кілометрах від Києва ідеться у сюжеті СТБ-вікна.

"Поки довезеш до приймального відділення з травмою, можна ще одну травму отримати. На свій ризик береш хворого і таким чином госпіталізуєш до лікарні.  Як тільки починається сезон дощів, вода заливається у карету швидкої. Вода буде на хворому. Поки їдеш  - держиш двері однією рукою, щоб не відкрилися, а другою - носілки, щоб не випав пацієнт по дорозі",  — говорить Олександр Ігнацевич, фельдшер.  

У сусідньому Немішаєві медики жартують, що пацієнти, коли бачать карету швидкої дивуються, що такий механізм взагалі їздить. А хворі діти вважають, що карета швидкої - це копія машини з російського мультфільму "Маша та Ведмідь".

В той же час МОЗ обіцяє все реформувати та поліпшити умови роботи бригад швидкої допомоги. І навіть сам міністр Степанов був у Бородянці, але ситуація все ще не зрушила з місця.

Додамо, є два ранніх симптоми COVID-19, які легко пропустити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.