Догори
Дати відгук

На Київщині оголошено карантин

Підтверджено діагноз на сказ домашнього кота

1 хв на прочитання13 Вересня 2022, 22:00
Поділитись:

У частині Київської області запровадили карантин через підтверждення випадку захворювання на сказ у домашнього кота в селі Борщів Баришівської територіальної громади.

Про це повідомляє "Слово і діло", з посиланням на Баришівський відділ ГУ Держпродспоживслужби

За інформаціє. місцевої влади, відповідно до результатів аналізу від 07.09.2022 року, підтверджено діагноз на сказ домашнього кота у селі Борщів, Баришівської територіальної громади, Броварського району, Київської області.

З метою недопущення розповсюдження хвороби, протокольним рішенням позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Баришівської селищної ради від 08.09.2022 № 7 визначено епізоотичним вогнищем по сказу тварин с. Борщів з прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими і лісовими масивами в радіусі 10 км.

Загрозлива зона: населені пункти Баришівської територіальної громади: смт. Баришівка, с. Пасічна, с. Волошинівка, с. Шовкове, с. Селичівка, с. Бзів, с. Дернівка, с. Коржі, с. Хлопків, с. Веселинівка, с. Устинкова Гребля, с. Масківці, угіддя Баришівського МГ УТМР.

До загрозливої зони також увіййшло місто Березань, Березанської територіальної громади, Броварського району.

У зоні карантину забороняється:

  • проведення виставок, виводок собак, вивезення за межі міста собак, котів і диких тварин
  • мисливських угіддях, оголошених неблагополучними, а також в загрозливій зоні, забороняється проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їхній відлов і вивіз.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.