Під час війни гостро постало питання самозабезпечення України харчовими продуктами, зокрема, овочами. Навіть акваферми перетворюються на теплиці. Так сталося з господарством “Вісмар Аква” (Фастівський район на Київщині), повідомляє SEEDS.
До війни підприємство займалося вирощуванням декоративної риби, водяних лілій та креветок. Утім, нові реалії змусили акваферму переорієнтуватись. Тепер в одному з басейнів облаштовано теплицю.
“Як би це не було сумно, але плани по подальшому вдосконаленню аквакультурних технологій на 2022 поки що пішли в тому напрямку, що й руський корабель, але це ж не підстава для того, аби впадати у відчай та опускати руки. Прийнято стратегічно важливе рішення в цій теплиці почати вирощувати овочі для забезпечення продовольчої безпеки нашої громади”, – повідомив власник “Вісмар Аква” Любомир Гайдамака на своїй сторінці у Facebook.
У теплиці площею 150 квадратних метрів вже висадили редиску, салати та зелень. Також Любомир Гайдамака планує вирощувати помідори, огірки, пряні трави.
“До самих заморозків будемо мати свіжі овочі”, – говорить власник акваферми.