Догори
Дати відгук

На Херсонщині в заповіднику загинуло півтори сотні червонокнижних птахів (відео 18+)

У поліції відкрили кримінальне провадження через загибель сірих журавлів та огарів, крім того, їх тіла відправлять на дослідження.

1 хв на прочитання01 Квітня 2021, 09:30
В заповіднику загинуло півтори сотні червонокнижних птахів В заповіднику загинуло півтори сотні червонокнижних птахів
Поділитись:

На Херсонщині у біосферному заповіднику «Асканія-Нова» та за декілька кілометрів від нього знайшли приблизно 150 загиблих червонокнижних птахів. Це вже друга масова загибель тварин із початку року у парку. Про нові смерті птахів розповів директор заповідника Віктор Гавриленко. Повідомляє ТСН.

«Я зараз у Каховському районі на околицях Слиненка, Зеленопідська громада, перед нами журавель, він повільно йде від нас, помираючи, а ще маса трупів… Тут армагеддон» — бідкається Гавриленко.

Директор каже, що фермери продовжують розкидати отруту на полях, попри запроваджені обмежувальні заходи. Він дивується, що такі поля не знаходять контролюючі органи.

У Каховському районі нарахували 106 мертвих журавлів, 27 огарів і мертвих зайців. На місце викликали поліцію, Держпродспоживслужбу та екоінспекцію.

У поліції Херсонської області зазначили, що відкрили кримінальне провадження через гибель червонокнижних птахів в «Асканії-Новій».

«У заповіднику виявили 61 сірого журавля, який загинув. Поліцейські готують декілька екземплярів птахів для відправлення на дослідження», — повідомив місцевий поліцейський Сергій Ященко.

Наразі в дослідному інституті Харкова проводять експертизи мертвих птахів, щоб встановити причини загибелі.

Правоохоронці розслідують шість проваджень, які об'єднали в одне — забруднення або псування земель.

Тим часом у Сумах пес прибирає річку від сміття (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко